Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Hosszú hétvégék 2015-ben

Cimkék: hosszú hétvégék, ledolgozás, munkanap, munkaszünet, szünetek, ünnepnapok

2014 August 31.   |  22: 06

2015 a hosszú hétvégék éve lesz

hosszú hétvégék 2015, addelmagad.huA 2015-ös évben 7 hosszú hétvége vár majd ránk – tudhatjuk meg a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete alapján.

Bővebben...

Munkaszüneti napok 2014-ben

Cimkék: hosszú hétvége, munkanap, munkaszüneti napok, szabadnap, ünnepnap

2014 January 8.   |  1: 21

5 hosszú hétvége 2014-ben?

munkaszünet, addelmagad.hu, álláskeresés2014-ben több ünnepnap is úgy esik, hogy öt hosszú hétvége lehet , a többi között május elsejéhez, október 23-hoz és december 24-hez kapcsolódóan , az ünnepek körüli szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.
A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett rendelettervezet szerint május 2., október 24. (mindkettő pénteki nap) és december 24. szerda lesz pihenőnap. Ez egészül ki a húsvét- és a pünkösdhétfővel (április 21., illetve június 9.), így összesen öt hosszú hétvégével tervezhetünk 2014-ben.
A tervezet szerint a rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.
A munkáltatók számára kevésbé, a munkavállalók számára viszont annál kedvesebb nap a munkaszüneti nap.

Bővebben...

Új állás és próbanap

Cimkék: első nap, munkanap, próbaidő, próbanap, tanácsok

2013 December 1.   |  19: 59

Mi az a próbanap, és hogy készüljünk rá?

próbanap, addelmagad, álláskeresésNagyon szeretnél egy munkát, amire mindig is vágytál, de behívtak próbanapra? Akkor most felvesznek vagy sem? Többen is leszünk vagy csak én? Milyen feladatokat fognak rám bízni? Bedobnak a mélyvízbe?

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal