Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Álmatlanság, kattogás ismerős?

Cimkék: álmatlanság, burn out, fáradékonyság, felmérés, kattogás, stressz

2012 April 29.   |  23: 52

Folyamatosan fáradt vagy, sűrű álmatlanság, forog az agyad még éjszaka is?

álmatlanság, addelmagad, munkaEgyes felmérések szerint átlagosan ötből egy ember érzi magát szinte folyamatosan elcsigázottnak, fáradtnak, mint akiből az összes energiát kiszívták. Minden tizedik embernél olyan súlyúak e problémák, hogy az mindennapi munkáját és életminőségét is nagyban befolyásolja. A legtöbben természetesen azért érzik magukat így, mert életmódjuk erre predesztinálja őket: a folyamatos túlórázás után még hazavitt munka, az esti email-nézés vagy telefonálgatás egyaránt közrejátszik abban, ha megviseltek vagyunk, hiszen a modern technológia vívmányainak következtében a mai ember már gyakorlatilag folyamatosan elérhető. Emiatt pedig úgy is érezzük magunkat, mintha soha semminek nem érnénk a végére – ez pedig roppant fárasztó, még ha nem is feltétlenül tudatosul.

Bővebben...

Tudunk még kérdést amire nem számítasz

Cimkék: álláskeresés, interjú, kérdések, munkakeresés, példák, stressz, választékosan

2012 April 13.   |  0: 59

Fogadjunk nem készültél fel még minden interjú kérdésre.

munka, állás, álláskeresésAz interjúk többségén elhangzó kérdésekre a tapasztalatok szerint könnyű felkészülni, számos cikket találni a neten is ezzel kapcsolatban. Pl. mutasd be magad pár mondatban, mesélj a tanulmányaidról, 3-3 jó/rossz tulajdonságod, mit tervezel a következő 1-3-5 évben, milyen a kapcsolatod a munkatársaiddal/főnököddel, miért jelentkeztél az adott pozícióra, miért érzed magad alkalmasnak, mit vársz el a vezetődtől, hogyan kezeled a konfliktusokat, hogy bírod a stresszt, stb. Általában ilyen sablonos kérdésekre akkor lehet számítani, ha maga a interjúztató is mielőbb túl akar lenni az interjún, vagy a feladata valójában csak az, hogy ellenőrizze, az alanynak megvan keze-lába, szeme-füle, és el tud mondani magától pár értelmes mondatot.
Természetesen szinte minden interjú elején feltesznek pár általános kérdést, ami alapján eldöntik, folytatják-e hosszabban az interjút. Ezalatt a 10-15 perc alatt eldől, hogy érdemes-e folytatni a beszélgetést, gondolok itt a kommunikációra, hogy mennyire gördülékeny/akadozó; választékos és logikusan összerakott; mennyire határozott, önfényező, vagy épp szerény; pozitív szemléletű, vagy inkább a negatívumokat sorolja pl. korábbi munkahelyéről; beszámolója összhangban van az önéletrajzával/korábbi interjúztató beszámolójával, vagy eltér attól; meg tudja-e fogalmazni egyéni motivációját, vagy közhelyeket puffogtat, utánanézett-e a cégnek, stb-stb. tehát összességében szimpatikus, vagy nem szimpatikus.
Ha az interjúztató komolyabb szűrésre készül, akkor olyan kérdéseket tesz majd fel, amelyek mindenképp konkrét helyzetekre, példákra vonatkoznak, az egyén viselkedésére fókuszálnak: hogyan viselkedett egy adott szituációban, hogyan oldotta meg, hogy érezte magát abban az adott helyzetben. Ráadásul ezek a kérdések alkalmasak arra is, hogy a szakmai felkészültséget is felmérjék. Ha eredményre, kudarcra kérdeznek rá, akkor is ragaszkodni fognak a konkrétumokhoz, szituáció/probléma, szereplők, adatok, megoldás, visszajelzés, konklúzió. Belső munkatársi kapcsolatok, ügyfélkapcsolatok terén is fontos, hogy ne általánosságban beszélj (''jól kijöttem mindenkivel'', ''szerettek az ügyfelek'') - a részletekre kíváncsiak. Ha ugyanis eltereled a témát, vagy nem mondasz konkrétumot, hiteltelenné válhatsz.

Néhány példa ilyen kérdésekre:
- Írja le egy konfliktusát egy dolgozóval, és azt is, hogy miképpen kezelte a helyzetet, valamint milyen érzései voltak ezzel kapcsolatban.
- Írjon le egy helyzetet, amikor gyors és hatékony döntést hozott, ismertesse a döntési helyzetet és a döntés eredményeit.
- Írja le, hogy mi volt a legnagyobb változás, amit megélt a jelenlegi cégénél, hogyan viszonyult hozzá, mit érzett, hogyan kezelte?
Ilyenkor azt is figyelik, hogyan viszonyulsz ezekhez a kérdésekhez: zavarba jössz, netán ideges leszel és támadóan reagálsz vagy leblokkolsz. Az, hogy egy-egy dologra nem tudsz konkrétumot mondani, beleférhet, kihagy netán az agyad, nem vagy rutinos, nem készültél fel ilyen kérdésekre, sőt, előfordulhat, hogy egy adott helyzettel még nem kerültél szembe. De ha ezt képes vagy megfelelő kommunikációval, őszintén, meggyőzően kezelni, és természetesen a kérdések többségére tudsz megfelelő és konkrét példát mondani, akkor nyert ügyed van. Ha pl. nem tudsz példát mondani, mert nem találkoztál még ilyen helyzettel, akkor mondjuk mondd el, mit tennél egy ilyen helyzetben.

Végül még pár kérdés, amelyre kevésbé számítanak az álláskeresők:
- Miféle dolgok ingerlik Önt a leginkább egy munkahelyen?
- Honnan szerezte a legpraktikusabb tapasztalatait?
- Miféle elismerésre vár a karrierje során?
- Meséljen a legutóbbi kezdeményezéseiről!
- Mi volt a legnagyobb csalódása?
- Ki az az ember, akinek a legnagyobb befolyása volt az életére?
- Melyek az ön szakterületének legnagyobb előnyei?
- Melyek az ön szakterületének legnagyobb hátrányai?
- Megfontolta már, hogy önálló vállalkozást indít? Indokolja válaszát.

Bővebben...

Állásinterjú és a stressz.

Cimkék: állásinterjú, interjúztató, optimizmus, stressz, szituáció

2012 March 21.   |  0: 58

Az állásinterjúval járó stressz, mit lehet tenni.

addelmagad, állás, munkaÁllásinterjún szinte mindenki találkozott már valamilyen stresszhelyzettel. Amennyiben nem megfelelően reagálunk egy adott szituációra azzal minden esélyünket eljátszhatjuk az interjúztatónál. Fogadjuk meg tehát az alábbi tanácsokat, annak érdekében, hogy elkerüljük az állásinterjún jelentkező stresszhelyzeteket:

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal