Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Családbarát munka

Cimkék: családbarát munkahely, Gyes, pályázat, támogatás

2013 November 22.   |  17: 11

Egyre több lesz a családbarát munkahely?

családbarát munkahely, addelmagad.hu, álláskeresésCsaládbarátnak számít egy munkahely, ha alkalmaz olyan nőket és férfiakat, akiknek már van gyermekük, vagy tervezik a gyermekvállalást. Fontos megemlíteni mindkét szülőt, hiszen a nők mellett a férfiaknak is fontos szerepük van a gyermeknevelésben.

Bővebben...

Munkahelyi juttatások

Cimkék: béren kívüli juttatás, kamatmentes kölcsön, munkahelyi juttatások, támogatás

2013 November 12.   |  19: 07

Milyen segítségeket ad, adhat a munkaadó.

munkahelyi juttatások, addelmagad.huMiután sikerült megszereznie egy állást a jelentkezőnek beindul egy folyamat a cégen belül, ez a beilleszkedés. A kollégák és a főnök(ök) megismerése, a munkavégzésbe való beletanulás és a napi rutin elsajátítása.

Bővebben...

Sunnyogjak vagy korrekt legyek?

Cimkék: akadályotatás, korrekt magatartás, munkahelyváltás, munkaidőben, támogatás, váltás

2012 April 14.   |  1: 48

Milyen a korrekt magatartás munkahelyváltás avagy egy új munkahely keresése esetén?

állás, munka, álláskeresésPersze biztos sokan kérdezik, hogy miért kellene korrektnek lenni. Korrekt magatartást szerintem akkor illik tanúsítani, ha a cég is korrekt volt veled. Tegyük fel, hogy az, ebben az esetben az én véleményem, hogy az álláskeresést érdemes munkaidőn kívül bonyolítani, ami az álláshirdetések böngészését és az interjúkat jelenti. Ha a közvetlen felettesed normális, akkor érdemes lehet vele is beszélni a váltással kapcsolatos gondolataidról, hiszen ha nem kíván akadályozni, még támogathat is, hogy elenged napközben interjúra. Neki is jobb tudni a terveidről, mert adott esetben egy cégen belüli előrelépés, egyéb változás ott tarthat a vállalatnál. De ha erről nincs szó, a vezető szempontjából még mindig jobb tudni az álláskeresésről, mint ha a munkatárs hónapokig sunnyog, fogorvos, temetés, beteget jelent több napra, aztán egyik nap derült égből felmond, és nyilván a vezető legyen már rendes, engedje el minél előbb. Ha a vezető tudja, hogy mire kell felkészülnie, akkor jut elég idő az utódlásra, a feladatok átadására, ráadásul a távozó munkatárs is tevékeny és odaadó lesz az utolsó cégnél töltött hónapjaiban/heteiben. De nem vagyok naív, sajnos a vezetők jó része személyes támadásként éli meg, ha a beosztott máshol szeretne dolgozni, és ha megtudja, ki szeretne vele tolni. Vagy megalázó módon ''vidd a cuccod és holnap már be se gyere'' a fogadtatás. Emiatt fő az óvatosság.

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal