Álláskeresési tanácsok, Álláskeresési ötletek

Magyarországi Álláskeresők Blogja

Álláskeresés Blog

Proaktív vagy reaktív II.rész

Cimkék: beosztott, impulzus, példa, proaktív, reaktív, vezető

2012 March 13.   |  14: 52

Nézzünk két gyakorlati példát a Proaktívra és a Reaktívra

addelmagad, állások, munkaProaktívak vagyunk akkor, ha elhatározzuk, hogy egészséges irányba akarjuk terelni életmódunkat, és ennek érdekében mostantól hetente háromszor futunk. Tesszük mindezt azért, mert a saját értékeink miatt nekünk ez fontos. És persze betartjuk, és meg is tesszük. Az ilyen, saját akaratunkból származó cselekedet proaktív.

Bővebben...

Proaktív vagy reaktív I.rész

Cimkék: beosztott, munkahely, proaktív, reaktív, vezető, viselkedés

2012 March 13.   |  14: 43

A proaktivitás mindig is fontos volt a sikeres karrier építésében, legyen szó alkalmazottról vagy vállalkozóról, szabadúszóról.

munka, állás, állásajánlatokA 2000-es évek első évtizede végétől azonban már nemcsak fontos, hanem nélkülözhetetlen. Van, aki veleszületetten proaktív, van, aki nem vagy nem eléggé. Miért előnyös a proaktív hozzáállást kifejlesztenünk és hogyan tehetjük meg? Alkalmazott felsővezetők és a self-employed professional utat választók között is sokan vannak, akikre inkább az jellemző, hogy olyan tárgyalásokon, megbeszéléseken vesznek részt, amit mások szerveztek, olyan feladatokat hajtanak végre, amikre másoktól kapták a felkérést és a határidőt, és olyan emaileket írnak, amelyek válaszok a bejövő emailekre. Összességében ez egy reaktív működési mechanizmus. A reaktív ember naptára nem azzal telik be, amit ő tervezett, amit ő akart, ami őt viszi közelebb céljai eléréséhez, hanem azzal, amit mások kértek tőle. Ez a reagáló üzemmód. Válaszolunk, reagálunk a környezet (főnök, beosztott, kollégák, ügyfelek stb.) kérdéseire, igényeire.

Bővebben...

Megoldhatatlan konfliktusok tünetei.

Cimkék: hibák, klikkek, megoldhatatlan konfliktusok, tünetek, vezető, viták

2012 March 12.   |  11: 14

A megoldhatatlan konfliktusok tünetei a munkahelyen

addelmagad, állások, álláskeresésUgye legalább egy embert te is fel tudsz sorolni, aki azért változtatott állást a közelmúltban, mert a munkahelyén megoldhatatlan konfliktusa támadt valakivel? Ez a valaki nem mindig a vezető. Ha a tüneteket időben észleljük, a konfliktus nem gyűrűzik a végtelenségig és nem válik végletessé. Vizsgáljuk hát meg, mik ezek a tünetek?

Bővebben...
Előző oldal
1
Következő oldal